Staking bij Surpost opgeheven
29 May 2012, 18:45
foto


De spontane staking bij het Surinaams postbedrijf Surpost is vandaag opgeheven. Dit besluit werd genomen na een gesprek dat Marcelino Nerkust, gedelegeerd lid van de raad van commissarissen bij Surpost, had met het personeel.

Nerkust zegt aan Starnieuws dat het een goed gesprek was. Hij heeft de werknemers ervan kunnen overtuigen dat een onderhoud met minister Adelien Wijnerman van Financiën eerst moet worden afgewacht alvorens verder stappen te ondernemen.

Personeel inlichten
Het gesprek tussen Nerkust en minister Wijnerman heeft intussen plaatsgevonden. Over hoe dat gesprek is verlopen, wil Nerkust nog informatie geven. Dat kan pas morgen nadat hij volgens afspraak het personeel heeft ingelicht over het resultaat.

De staking werd maandag spontaan ingezet door het personeel uit onvrede over een gratificatie over 2011 en een kledingtoelage waarvan ze plots hebben vernomen dat die niet meer zal worden uitbetaald. Surpost verkeert al enkele jaren in financiële problemen. Ook opereren er twee bonden bij dat bedrijf. Over wie de rechtmatige vertegenwoordiger is van de bonden, zal de rechter binnenkort een uitspraak doen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May