78 woningen Hanna’s Lust eind juni af
30 May 2012, 00:00
foto
Deze woningen worden eind juni opgeleverd. (Foto: Raoul Lith)


Eind juni zullen er 78 woningen opgeleverd worden te Hanna’s Lust. “Eind september is het zover dat er bijkans 400 woningen sleutelklaar zijn”, stelt Patricia Nelson, lid van het management Team Huisvesting.

Per 1 juli begint de bouw van de overige huizen, zegt Ulrich Bab, belast met de directievoering van het woningbouwproject Hanna’s Lust. Er komen 668 woningen op het project. Behalve woonhuizen zullen ook onder andere kantoren, overheidsdiensten, een school en een speeltuin worden opgezet.

Kosten gestegen
Rachel Chin Ten Fung, planning engineer van het bouw- en schilderbedrijf NV Lincoln, zegt aan Starnieuws dat zij voor is op het schema. Volgens haar kan Lincoln vóór eind juni de huizen al opleveren. Het bedrijf heeft door gestegen materiaalkosten meer moeten uitgeven dan berekend.

“Helaas kunnen wij geen herziene prijs meer indienen voor de overheid, omdat de prijzen bij de woningbeurs werden vastgesteld. De directie van dit bedrijf blijft doorgaan met de bouwwerkzaamheden omdat zij het project ondersteunt”, stelt Chin Ten Fung.

Mooi project
Rabien Brispat, die vorig jaar juni zijn aanvraagformulier had ingevuld, kreeg in december de sleutel van zijn tweekamerwoning. Hij woonde daarvoor in een huurhuis met zijn echtgenote en zoon. “Toen ik werd gebeld door Volkshuisvesting, kon ik niet geloven wat ik hoorde. Ik ben heel erg blij dat ik in aanmerking ben gekomen voor een huis. Er zijn wel enkele mankementen, maar gelukkig zullen die worden aangepakt en bekostigd door de aannemer. Het is heel rustig wonen hier en het wordt een heel mooi project als het helemaal af is”, vertelt de eigenaar.

Maandelijks betaalt Brispat voor het huis, water en stroom SRD 550. Hij heeft van de bank een lening met een looptijd van twintig jaar gekregen. Volgend jaar zal Brispat beginnen met het uitbreiden van de woning.

Sushma Biere
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May