Bestuur Moederbond beraadt zich over verzoek leden
29 May 2012, 06:00
foto


De 21 geschorste bonden hebben in twee exploten aan het hoofdbestuur van de AVVS De Moederbond erkend dat ze achterstallig zijn met contributiegelden. Tegelijkertijd vragen zij om een onderhoud om tot een oplossing te geraken in deze impasse. Het hoofdbestuur wenst niet in de media te treden. Starnieuws verneemt echter dat het hoofdbestuur zich beraadt over het verzoek.

De bonden zijn donderdag geschorst en mogen aan geen enkele activiteit van De Moederbond deelnemen. “Hun recht is hun ontnomen,” laat een bestuurslid weten. De achterstallige contributie is opgelopen tot een enorm bedrag, wat voor het hoofdbestuur de reden was om bijna de helft van de bij de vakcentrale aangesloten bonden de wacht aan te zeggen.

Starnieuws verneemt dat het gaat om de twee bonden die opereren bij het ministerie van Openbare Werken, de bonden bij Iamgold/Rosebel Goldmines, het Lotjeshuis, Huize Betheljada en de twee bonden bij het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg. Ook de vakbonden bij Fernandes, de SRS, de Ware Tijd, het St. Vincentius Ziekenhuis, Huize Majella, HEM Suriname, Centrale Bank van Suriname, het Korps Brandweer Suriname, Brandweer Zorg en Hoop, de Satca en de Surinaamse Postspaarbank zijn geschorst. Verder de ABBS (beveiliging), de AWO (contractors Suralco) en de bond Dak- en Thuislozen.

De geschorste bonden zijn niet te spreken over deze stap van het hoofdbestuur. Enkele vakbondsleiders hebben aangegeven dat zij bewust de contributiegelden niet storten, om te voorkomen dat deze verkwanseld worden door de voorzitter van de vakcentrale.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May