Duizenden beleven leesplezier op kinderboekenfestival
27 May 2012, 04:00
foto
Minister Shirley Sitaldin sluit het Kinderboekenfestival samen met de kinderen af.


"Kinderen hebben een hele week leesplezier beleefd en welzijn ervaren. Het was een groot feest met honderden vrijwilligers en duizenden schoolkinderen. Het Kinderboekenfestival is afgesloten zonder noemenswaardige incidenten. Wat de kinderen ervaren hebben op het festival moet verder tot uiting komen op scholen. Het leesplezier moet verder worden ontwikkeld.

Agnes Ritfeld van de Stichting Nationale Kinderboekenfestival is super tevreden over deze grootse activiteit. Het doel van het festival is bereikt. Vanaf de kinderen binnenkwamen, beleefden zij het leesplezier. Alles was daarop gericht, vertelt Ritfeld na de sluiting van het festival zaterdagavond aan Starnieuws. Alle deelnemers hebben zich ingezet om de kinderen, leerkrachten en ouders zoveel mogelijk welzijn te doen ervaren.

Verschillende fasen
Het Kinderboekenfestival heeft een voortraject, het festival en een natraject. Voordat het festival begint worden workshops en wedstrijden gehouden. Nu de grote activiteit achter de rug is, wordt nagegaan met de scholen of de boeken die gepresenteerd zijn ook aangekomen zijn op de school. Er wordt contact onderhouden met de school om een plezierige manier lezen te bevorderen.

Het thema 'welzijn' geldt voor drie jaar. Vorig jaar was de nadruk gelegd op 'weten wat welzijn is'. Dit jaar ging het om 'welzijn ervaren' en volgend jaar ligt het accent op 'werken aan welzijn'. In februari 2013 wordt als eerste een boekenfestival in district Sipaliwini gehouden. In april is Commewijne aan de beurt. Het grote festival in Paramaribo is net als nu eind mei.
Er waren ook gasten uit Nederland, Curaçao en St. Maarten op het Kinderboekenfestival. St. Maarten heeft een boekenweek, maar wil nu elementen van het Kinderboekenfestival overnemen. De stichting zal St. Maarten hierbij ondersteunen. "Wij zijn tevreden. Wij hebben duizenden blijde gezichten gezien. Wij bedanken iedereen die heeft geholpen om de kinderen leesplezier te bezorgen", zegt Ritfeld voldaan.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May