SZF-loop moet Paranen aansporen om te bewegen
26 May 2012, 20:30
foto
Deelnemers van de SZF-loop in Para. (Foto: Marvin Moesan)


De gemeenschap van Para mocht vandaag deelnemen aan een loop georganiseerd door het Staatsziekenfonds (SZF). Het thema van deze loop is ‘Think Healty, Act Wise, start with good food and exercise’. “In het kader van het jaar van preventie voor het SZF, worden er activiteiten georganiseerd in de districten Saramacca, Para, Commewijne, Nickerie en Paramaribo”, vertelt waarnemend directeur van het SZF, Stephen Comvalius.

Na het district Saramacca te hebben aangedaan is het vandaag de beurt aan Para. De loop heeft als doel om de Paranen bewust te maken van een gezond leven met gezonde voeding en beweging. Commewijne staat als volgende district op het programma.

De minister van Defensie, Lamuré Latour zegt aan Starnieuws dat zijn deelname aan de loop van het SZF in Para, als boodschap moet hebben, dat het zeer goed is om te bewegen. Mensen moeten alle gelegenheden aangrijpen om te bewegen. Latour zegt dat er vanuit het ministerie van Defensie ook projecten in Para verwacht mogen worden.

“Een totale vernieuwing en uitbreiding van het detachement Bosbivak is op zeer korte termijn gepland. Het project is reeds goedgekeurd en het wachten is op de aannemer om te starten. Er mag daarna veel meer militaire beweging verwacht worden in het district”, zegt Latour.

Marvin Moesan
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May