Beschadigde gebouwen Nickerie gerepareerd
26 May 2012, 02:00
foto
Assembleelid Rashied Doekhie en districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh.


Het districtscommissariaat (dc) van Nickerie heeft zijn target gehaald. De huizen van de slachtoffers die getroffen waren door rukwinden, zijn gerepareerd. Het doel was om vrijdag klaar te zijn met dit werk. Dit streven is voor het overgrote deel gehaald.

Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh belegde vrijdag samen met assembleelid Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) een persconferentie. Zij gaven aan de opdracht van president Desi Bouterse tot een goed einde te hebben gebracht. Een deel van de mensen wilde het materiaal, terwijl in andere gevallen Regionale Ontwikkeling en Openbare Werken zijn ingesprongen. Onderwijs heeft zorg gedragen voor de school en twee woningen.

Schade nauwkeurig opgenomen
De president had beloofd dat het materiaal vergoed zou worden. Joeloemsingh merkte op dat sommige mensen ervoor gekozen hebben het gehele dak te vernieuwen. De dc deelde mee dat de schade zo nauwkeurig mogelijk is opgenomen. "Maar de regering zal de helft van de rekening betalen, want dat was de afspraak", zei de districtscommissaris. Hij en Doekhie wezen erop dat voor het eerst een regering slachtoffers van natuurrampen op deze manier is tegemoet gekomen.

De dc merkte op dat een gezin besloten heeft om het hele huis opnieuw te bouwen. Aanvankelijk was er gevraagd om materiaal om de schade te kunnen repareren. Joeloemsingh merkte op dat afgestemd zal worden met Bouterse om na te gaan op welke manier hulp geboden kan worden. De dc en Doekhie zijn blij met de samenwerking tussen de overheidsdiensten in Nickerie en de steun die van het bedrijfsleven is gekregen voor het leveren van het materiaal. "Er is vertrouwen in de regering, daarom heeft het bedrijfsleven zijn medewerking verleend", zei Doekhie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May