Gedetineerden worden voor sociale projecten ingezet
25 May 2012, 19:20
foto
Minister Alice Amafo en Edward Belfort beklinken de samenwerking met een handdruk. (Foto: Sozavo)


De ministers Alice Amafo (Sociale Zaken) en Edward Belfort (Justitie en Politie) zullen met elkaar samenwerken om gedetineerden te resocialiseren. De intentie van beide bewindspersonen is om hen geschikt te maken, zodat zij na het uitzitten van hun straf op een positieve manier ingezet kunnen worden. Hoofdprioriteit is om de gedetineerden in te zetten voor de sociale woningbouw.

Beide ministers zijn overeengekomen dat de ex-gedetineerden niet aan de rand van de maatschappij terecht moeten komen. Het werk van de penitentiaire ambtenaar is niet alleen het bewaken en verzorgen van de gedetineerden, maar ook het helpen met de resocialisatie. Bij het nieuwe beleid dat beide ministeries willen uitvoeren, zijn meer penitentiaire ambtenaren nodig. De gedetineerden zullen bijgeschoold en ingezet worden voor tal van activiteiten zoals: wieden, spuiten van auto’s, en het maken van stenen. Dit meldt het ministerie van Sociale Zaken.

Totaal pakket
De eerste twee zaken binnen de sociale sector die aangepakt zullen worden zijn, het jongens opvangcentrum ‘Koela’ dat maandelijks gewied zal worden en de Apollohal die aangepakt zal worden met gas, water en sanitair. Beide gebouwen staan te Pontbuiten.

Het resocialiseren van de groep behelst een totaal pakket. Er zal doelgericht en planmatige gewerkt worden aan het verhogen van het vermogen van de gedetineerden. Deze groep moet zich na de detentieperiode met legitieme middelen kunnen handhaven in de samenleving.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May