Suriname kan beter integreren in regio door cricket
20 May 2012, 15:00
foto
Radj Narain, voorzitter van de Surinaamse Cricket Bond.


Er komt een regionaal cricketstadion in Nickerie. Dit wordt opgezet samen met de Regional Sport Academy. Radj Narain, voorzitter van de Surinaamse Cricket Bond (SCB) zegt aan Starnieuws dat Nickerie bij uitstek de beste plaats is voor het bouwen van het cricketstadion.

De cricketsport wordt in Nickerie anders beleefd dan elders in dit land. Het cricketstadion moet volgens Narain voldoen aan internationale standaarden. Hij noemt onder andere vijf pitch, grootte van het veld en voldoende zitplaatsen. Er moeten ook regionale toernooien in Suriname gespeeld kunnen worden. Dat brengt een enorme boost voor de economie met zich mee en zorgt ook voor de integratie binnen de Caricom.

Cricketsport krijgt boost
President Desi Bouterse en minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, zeggen dat grote doelen bereikt kunnen worden met het op te zetten moderne cricketstadion. Niet alleen de Caricom maar ook de Unasur wordt betrokken bij dit project. Bouterse zei in Nickerie vrijdag dat hij zich sterk maakt voor de regionale integratie.

De vicepresident van de West Indies Cricket Board, Dave Cameron, zou heel graag Suriname willen betrekken bij het plannen van regionale wedstrijden. Narain merkt op dat nu dit niet mogelijk is, omdat Suriname niet beschikt over een stadion met genoeg zitplaatsen. Ook het speelveld voldoet niet aan de internationale normen. “Wanneer onze batsmannen in het buitenland komen, krijgen ze problemen met de grootte van het veld”, merkt Narain op. Hij is blij met de ontwikkeling die de cricketsport zal krijgen met het regionaal stadion.

Edgar van Genderen
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May