Erwin de Vries baalt dat niemand beeld Accord koopt
18 May 2012, 17:00
foto
Kunstenaar Erwin de Vries bij het beeld van schrijver Clark Accord. (Foto: Raoul Lith)


Kunstenaar Erwin de Vries vindt het erg dat tot nu toe niemand het bronzen kopstuk van de overleden schrijver Clark Accord wil kopen. De Vries protesteert hiertegen. Aan journalisten zei hij dat Accord het verdient dat zijn beeltenis ergens staat waar vooral jongeren ernaar kunnen kijken. "Dat verdient hij en we moeten hem eren", meent De Vries.

Het beeld kost 35.000 euro. De Vries vindt dat dit de prijs is die betaald moet worden voor zijn arbeid. "Als een auto in Japan gemaakt wordt en naar Suriname wordt vervoerd, kan je ook niet minder vragen. Niet omdat ik Surinamer ben, moet de prijs niet worden betaald", zegt De Vries. Hij vindt dat hij zijn werk gedaan heeft en daarmee geld verdient. "Een minister gaat toch ook niet zeggen, betaal me dit jaar niet".

De Vries heeft onder andere Staatsolie, Iamgold en het kabinet van de president benaderd om het kopstuk te kopen. Hij kreeg nul op het rekest. Door media aandacht hoopt de kunstenaar dat "een slimme man opstaat en zegt dat het kopstuk gekocht moet worden". De Vries heeft ook nog een kopstuk van de vakbondsleider Louis Doedel in de aanbieding. De kunstenaar zegt dat hij uit eigen initiatief de beelden maakt van mensen die waardering verdienen. Hij hoopt dat ze gekocht worden. "Maar je hebt mensen die vinden dat ik al teveel verdien en jaloers worden".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May