Dalian trucks mogen niet uit werkroute
17 May 2012, 10:00
foto
Een van de zware trucks van Dailian zit vast in de blubber. (Foto: Isaak Poetisi)


De zware trucks van het asfalteringsbedrijf Dalian mogen niet uit hun werkroute. Bewoners van Albina zijn niet te spreken over dat de wegen kapot worden gemaakt. Guido Koorndijk, projectcoördinator van het directievoerend Ingenieursbureau, Firm Engineering spreekt klare taal. "Indien de aannemer buiten de officiële route gaat, zal terstond corrigerend worden opgetreden", zegt Koorndijk aan Starnieuws.

Firm Engineering is belast met de directievoering van het asfalteringsproject Meerzorg-Albina. Hij geeft aan dat er officieel twee dumpplaatsen voor afval-asfalt zijn aangewezen langs de weg naar Papatam. Ook zijn er langs de Oost-Westverbinding nog enkele plekken waar Dalian terecht kan.

Instaan voor schade
Gisteren is nabij de sluis bij het Anjoemarakanaal een zware oranje truck van Dalian, beladen met afval-asfalt, vastgelopen in de blubber bij de afslag naar het terrein van een ondernemer. Dit tot ergernis van de Albinezen, die veel last van ondervinden. Eind vorige maand sprong de hoofddistributieleiding van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij op drie plaatsen door de extra druk op de smalle Wilhelminaweg, die niet bestand is tegen de zware asdruk.

Koorndijk zegt dat wanneer de aannemer de route verlaat en schade aanbrengt aan openbare wegen in Albina, deze op haar zullen worden verhaald. "Het is niet de bedoeling dat de aannemer schade aanricht aan openbare wegen", benadrukt Koorndijk. De aannemer is eerder aangesproken, na eerste berichten. "Als directievoerder zullen we erop toezien dat zulke handelingen niet meer plaatsvinden", zegt Koorndijk. Hij belooft dat in de komende periode deze kwestie beter wordt gemonitord. Bovendien hebben medewerkers geen belang bij de naam van bedrijf te schaden.

Controle moet beter
Districtsraadslid Edmund Kana (Mega Combinatie/NDP) betreurt de situatie. "Ik heb deze kwestie al eerder aangekaart binnen de districtsraad, maar tot nog toe is er geen verandering opgetreden", deelt Kana mee. Ressortraadslid Oscar Awese (A Combinatie/ABOP) zegt dat er heel wat schort aan de controle vanwege de overheid. "Er moet een strakker beleid komen", vindt hij. De regionale vertegenwoordiger ziet de grote trucks ook als een gevaar voor de burgers op de smalle wegen in Albina.

"Ik heb niets gehoord van mijn baas", zegt de chauffeur op de vraag van Starnieuws. De bewoners kunnen zich niet haast niet voorstellen dat die zware trucks langs het commissariaat rijden en de bestuursdienst niet optreedt. De bewoners vinden dat er geen schot komt in de asfalteringswerkzaamheden op het traject Albina en Moengo. De Mohamed Joenus Williamweg, deels van lateriet, is al beschadigd. Van deze weg maken de trucks van Tjongalanga gebruik.
Districtscommissaris Theodorus Sondrejoe zegt nog geen rapportage te hebben ontvangen van de bestuursdienst. Hij kan daarom nog geen reactie geven. Hij zegt dat binnen het districtsbestuur deze kwestie aan de orde komt.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May