Omstreden muur Schietbaanweg gesloopt
16 May 2012, 12:30
foto
De muur voor de inrit van de familie Mangroe aan de Schietbaanweg 78 wordt neergehaald.


Onder het gejuich van de families Mangroe en Toelsie en belangstellenden is vanmorgen omstreeks 8 uur de schutting die voorlangs hun inritten was opgetrokken gesloopt. Kort gedingrechter Anand Charan heeft ondernemer Michael Rambharos van Milasco Mufflershop gistermorgen veroordeeld tot het slopen van de muur.

Familie Mangroe aan de Schietbaanweg 78 heeft vandaag na bijkans zeven weken weer gebruik kunnen maken van haar eigen inrit. “God is groot, ons geloof heeft ons niet in de steek gelaten. Dank u Heer, dank u”, klinken de woorden van dochter Shanti Mangroe, uitbaatster van de snackbar op het adres als ze stapt over de puinhoop. Moeder Sita Mangroe kan geen woord uitbrengen van vreugde. De spanning ontlaadt zich als een grote pagara voor de inrit wordt afgeschoten om de overwinning van recht te vieren. En terwijl de rook optrekt, komen steeds meer familieleden de poort uit. De opluchting is duidelijk voelbaar. Er wordt geapplaudisseerd en iedereen uit zich over de onrechtmatige daad die de ondernemer had gepleegd.

Naarmate de muur deel voor deel wordt kapot getrokken door een bachoe-machine, vult de Schietbaanweg zich met voorbijgangers en belangstellenden die getuige willen zijn van de zaak. “Ziet hij nu in dat dit niet kan. Omdat hij geld heeft, denkt hij dat hij alles kan", zegt Ramon aan Starnieuws, die op zijn bromfiets de werkzaamheden volgt. Hij vertelt dat hij elke dag die route gebruikt om naar het werk te gaan en hij de ontwikkelingen steeds op de voet heeft gevolgd. Op 26 maart trok de ondernemer binnen een nacht een schutting van 1.80 meter hoog. De muren lagen vandaag binnen een uur in gruzelementen.

De magistraat heeft ook de beschikking van Rambharos geschorst. De intrekking van de beschikking moeten de families Mangroe en Toelsie in een bodemgeschil vorderen. Rambharos heeft aangegeven dat hij in hoger beroep gaat tegen het vonnis.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May