Bestratingsproject Para wordt afgerond
16 May 2012, 07:00
foto
Onthulling van de laatste fase van het bestratingsproject van het Decentralisatieprogramma. (Foto: Marvin Moesan)


Het laatste bestratingsproject voor het district Para vanuit het Decentralisatieprogramma wordt nu uitgevoerd. “Drie straten in het oosten van Para worden betegeld, 1300 meter lozingen worden opgehaald en 2000 meter bermen worden geprofileerd”, belooft Martin Blenman, Taskmanager Civiel Technische Werken.

De onthulling van het projectbord heeft plaatsgehad en de werkzaamheden zijn van start gegaan. De Kaniman Pasiransteeg, Kiezelweg en Manjadam worden betegeld. Buurtbewoners zijn drie maanden terug opgeroepen om planten en opstallen van de bermen te verwijderen, zegt George Ramdjansingh, lid van een buurtcomité, dat speciaal is opgericht voor controle op de uitvoering van het werk. De buurtbewoners zijn opgelucht, omdat zij zich altijd hebben beklaagd over de slechte staat van de wegen. Zij hopen op een vlot verloop van het werk zonder oponthoud.

Langere levensduur
Blenman zegt dat de levensduur van straattegels in tegenstelling tot asfalt ongeveer 30 jaar langer duurt. Asfalt heeft vaker scheurvorming, en brokkelt na verloop van tijd af als er water in gaat zitten. Kabels en leidingen worden makkelijker verplaats als een weg betegeld is en verzakkingen kunnen snel hersteld worden. De uitvoeringsduur van de werkzaamheden is vier maanden en de aannemer moet na oplevering van het werk zes maanden onderhoudswerkzaamheden verrichten.

Districtscommissaris, Jerry Miranda, heeft de buurtbewoners opgeroepen om onderhoud te plegen op werken die geleverd zijn in het ressort. “Nu al worden de bushuisjes die kort geleden in Para-oost zijn gebouwd, vernield, terwijl dat niet het geval is in andere ressorten. De gekozen structuren moeten hierover met de gemeenschap praten”, zegt Miranda. Volgens hem is de rest van de wegen die geasfalteerd moeten wordt, opgenomen in het ontwikkelingsplan van Para. Die wegen worden op kort termijn aangepakt met ondersteuning van de buurtbewoners zelf en een Nationaal Vrijwilligers Korps.

Marvin Moesan
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May