Ramdien wordt ontheven als dc Coronie
16 May 2012, 01:00
foto
Dc Hariette Ramdien dinsdag op een werkbespreking bij Regionale Ontwikkeling. (Foto: Ramon Keijzer)


Protesten van een groep Coronianen zullen niet ertoe leiden dat Hariette Ramdien gehandhaafd zal worden als districtscommissaris (dc) van dit district. Harold Sijlbing loopt al stage bij dc Mike Nerkust van Paramaribo zuid-west. Hij wordt klaargestoomd om het roer over te nemen. Voorlopig zal dc Wedperkash Joeloemsingh van Nickerie belast worden met de waarneming.

De assembleeleden van Coronie, Anton Paal (Mega Combinatie/PALU) en Remie Tarnadie (Mega Combinatie/NDP), zijn geruime tijd niet tevreden over het functioneren van Ramdien. Enkele maanden geleden was de situatie zo goed als geëscaleerd. Beiden hadden Ramdien aanvankelijk enorm ondersteund in de benoeming. Starnieuws verneemt dat Ramdien in de loop van de dag haar ontheffingsbrief zal krijgen.

Ramdien heeft eerder verklaard dat zij formeel niet vernomen heeft wat de redenen van haar ontheffing is. Zij heeft van haar meerderen niet gehoord dat ze niet goed zou functioneren. De mensen die achter de dc staan en voor woensdag een betoging hebben georganiseerd en gisteren een petitie aanboden in Paramaribo, vinden dat de dc goed werk verricht. Ramdien is blij met de support maar zei niks af te weten van de ondersteuningsdemonstratie. Het besluit is echter al genomen dat Sijlbing het zal overnemen van Ramdien.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May