Twee doden bij bomaanslag Colombiaanse politici
16 May 2012, 04:00
foto
Voormalig minister van Binnenlandse Zaken, Fernando Londono, wordt door een gewapende bewaker weggeleid van de plaats van de dodelijke bomaanslag


Tenminste twee mensen zijn gedood bij een aanslag op een politicus in de Colombiaanse hoofdstad Bogota.

De politie zei dat een onbekende een explosief aan de auto van de voormalige minister van Binnenlandse Zaken, Fernando Londono, had bevestigd. De explosie doodde zijn chauffeur en een lijfwacht, maar raakte de 68-jarige Londono niet ernstig gewond.

Ongeveer 40 mensen zijn gewond geraakt bij de explosie. Londono werd geraakt door granaatscherven en was een operatie noodzakelijk om een stuk metaal in de buurt van zijn sleutelbeen te verwijderen. Volgens ziekenhuis bronnen is zijn toestand stabiel.

Farc rebellen
Politiecommandant Luis Eduardo Martinez van Bogota geeft de grootste rebellenbeweging Farc, de schuld voor de aanval. De explosie in het noorden van de stad kwam enkele uren nadat de politie autobom in de buurt van het hoofdkwartier van de politie van de stad onschadelijk had gemaakt. Generaal Martinez zei dat hij niet met zekerheid kon zeggen of de twee incidenten met elkaar te maken hadden, maar hield vol dat hij er zeker van was dat Farc-rebellen achter beide incidenten staat.

Londono, die als minister van Binnenlandse Zaken en Justitie heeft gediend onder de rechtse oud-president, Alvaro Uribe, is zeer kritisch over de rebellen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May