Opheffen tekort aan rechters prioriteit voor Belfort
14 May 2012, 17:30
foto
Minister Edward Belfort en procureur-generaal Soebhas Punwasi. (Foto: Juspol)


Minister Edward Belfort van Justitie en Politie wil dit jaar nog beginnen met de voorbereiding voor een nieuwe opleiding voor rechtelijke ambtenaren (Raio). Er is al jaren een enorm tekort aan rechters daardoor. Zestien cursisten zijn bezig met de opleiding. In december wordt een van de twee opleidingen die gaande zijn, afgerond. De tweede cursus duurt tot en met 2014.

Het Hof van Justitie telt nu ongeveer vijftien rechters. Volgende maand bereikt rechter Robby Rodrigues de pensioengerechtigde leeftijd. Hij is lid van de krijgsraad in de burgerkamer. In zijn plaats zal een andere rechter benoemd moeten worden.

Kennismakingsbezoek OM
Belfort bracht een officieel kennismakingsbezoek aan het Openbaar Ministerie (OM). In een persbericht zegt het ministerie van Justitie en Politie dat procureur-generaal (pg) Soebhas Punwasi blij is met het signaal van de bewindsman. De pg gaf een uiteenzetting van de werkzaamheden van het OM en haalde daarbij ook brandende zaken als huisvesting, de kwaliteit van politiedossiers en het tekort aan personeel.

Belfort die voor zijn aantreden als minister bekend was met vooral het huisvestingsprobleem van het OM, onderschreef de bezorgdheid van de pg. Hij beloofde de leden van het OM zich te beijveren dat de intrek in het nieuwe gebouw aan de Limesgracht binnenkort een feit wordt. De minister is het er mee eens dat er heel wat schort aan de politiedossiers en dat er zeker verandering daarin moet komen. Belfort vindt dat de pg op regelmatige basis instructies aan het korps geeft, zodat het terugsturen van dossiers voor correcties beperkt wordt. Het veiligheidsaspect voor het werk van het OM heeft ook de aandacht van de bewindsman. Punwasi zegde de minister de volle ondersteuning toe.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May