Licht in de tunnel voor St Gerardusschool
13 May 2012, 10:00
foto
Minister Shirley Sitaldin en de delegatie van Onderwijs zaterdag bij de St. Gerardusschool te Albina. (Foto: Isaak Poetisi)


Er is licht in de tunnel voor de St Gerardusschool in Albina. De lokalen, die in slechte staat verkeren worden meteen aangepakt. En een integraal ontwateringsplan dat door het ministerie van Openbare Werken (OW) reeds is voorbereid, moet erin resulteren dat Albina wordt gevrijwaard van steeds terugkerende wateroverlast.

Deze toezegging deed minister Shirley Sitaldin zaterdag tijdens een bliksembezoek aan Albina. De minister was tijdens dit bezoek vergezeld van de waarnemend directeur Onderwijs Stanley Sidoel, Ricardo Kenswil directeur van het Rooms Katholiek Bijzonder Onderwijs (RKBO), Remy Clenem, inspecteur basisonderwijs in Marowijne. OW was vertegenwoordigd door beleidsadviseur Andy Janki.

Aanpak probleem
Sitaldin zegt dat de problematiek niet voorbij gegaan is aan de regering. Er is daarom vanuit de raad van ministers gelijk actie ondernomen. Deze situatie wateroverlast waarin de school verkeert, kon niet aan de gang blijven. De minister zegt dat het haar goed stemt dat alle betrokkenen hun medewerking hebben verleend om de nood waarin de school verkeert, te helpen ledigen.

De bewindsvrouw sprak haar waardering uit over de bijdrage van de brandweer Albina die de smerige vloer van de school heeft schoongespoten. "Het mooie ervan is dat OW de problemen al in kaart had gebracht", zegt de minister.
Bij haar komst op de school viel haar gelijk op, behalve wateroverlast ook de onhygiënische omgeving en het schoolgebouw dat kindonvriendelijk is. Zo dringt het overtollige water uit de verzadigde grond via de fundering in de lokalen.
Sitaldin doet een beroep op de schoolleiding en leerkrachten om niet te wachten totdat de school sluit, maar in het belang van de veiligheid van de kinderen en die van hen tijdig aan de bel trekken. Dan kunnen de bevoegde instanties gevraagd worden zich te oriënteren en de problemen aan te pakken. Ze wijst erop dat de problemen van de St Gerardusschool een probleem van de totale gemeenschap is.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May