Commewijne blij met filiaal Belastingen Tamanredjo
12 May 2012, 12:00
foto
Het filiaal van de Belastingdienst op Tamanredjo. Directeur Van Dijk onthult het naambord.


Bewoners van Commewijne hoeven niet meer naar Paramaribo om hun financiële en fiscale zaken af te handelen. Minister Adelien Wijnerman van Financiën en de directeur van de Belastingen Cornelis (Tony) van Dijk namen de dependance te Tamanredjo vrijdag in gebruik. Hiermee moet ook de samenwerking tussen de directoraten Financiën en Belastingen worden verbeterd. Wijnerman vindt het belangrijk dat er samengewerkt wordt en er een eenheid is op het ministerie.

In de dependance Financiën zijn de Inspectie der directe Belastingen en de sub-betaaldienst ondergebracht. Van Dijk vindt het belangrijk dat de Belastingdienst werkt aan klantvriendelijkheid en de houding van de ambtenaren klantgerichter moet zijn. “Er is ook een belastingbus aangeschaft, om gebieden aan te doen waar wij geen dependance hebben”, deelt Van Dijk mee.

De directeur van Financiën Liane Halfhide-Pinas vindt dat de samenwerking tussen de twee directoraten op een nieuw spoor is gebracht. Bij de betaaldienst is de gemeenschap terecht voor het betalen van belasting- en niet-belastingmiddelen. De sub-betaalmeester in Commewijne, Rashid Mohamed Nanhekhan, is blij met de nieuwe locatie van de dienst. “Burgers hebben jarenlang aangeven dat de ligging ongunstig was voor ze. Vooral de problematiek met de busverbinding”, benadrukt Nanhekhan. De mensen uit de omgeving zijn blij met het filiaal. Financiële zaken kunnen nu sneller afgewikkeld worden met de bank, omdat het filiaal van de Hakrinbank op steenworp afstand is. Voorheen was de betaaldienst op het commissariaat te Nieuw Amsterdam.

Rachel Dompig
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May