Bestuur NDP wordt met zes leden uitgebreid
12 May 2012, 00:00
foto


Het bestuur van de Nationale Democratische Partij (NDP), onder leiding van president Desi Bouterse, wordt met zes leden - van 17 naar 23 - uitgebreid. Assembleelid Rabin Parmessar wordt de tweede ondervoorzitter. Hij komt nieuw in het bestuur. De eerste ondervoorzitter wordt minister Ramon Abrahams en André Misiekaba wordt eveneens ondervoorzitter. Dit besluit is genomen in het Centraal Partij Orgaan (CPO) van de NDP en moet nog worden bekrachtigd door de algemene ledenvergadering.

Starnieuws verneemt dat assembleelid Jenny Warsodikromo uit Commewijne secretaris van de NDP wordt. Zij komt ook nieuw in het bestuur. Nieuw is eveneens districtsadministrateur Hanisha Jairam uit Nickerie. Clairy Linger zal de functie van penningmeester krijgen. Drie plekken moeten nog worden ingevuld. Die worden gereserveerd voor de Basispartij voor Vernieuwing en Democratie (BVD) van Dilip Sardjoe. De fusie tussen de NDP en BVD moet formeel nog worden bekrachtigd.

Extra krachten nodig
Bouterse zei na de verkiezing op 31 maart dat hij absoluut niet tevreden is met de samenstelling van het bestuur. Van de zeventien leden waren er slechts twee vrouw. Hij gaf het bestuur een dikke onvoldoende en zei dat zo snel mogelijk het CPO bijeen moest komen om over deze kwestie te praten. Dat is intussen gebeurd en er zijn voorstellen gedaan die voorgelegd zullen worden aan de ledenvergadering.

Het zeventien personen tellende bestuur werd gekozen door de subafdelingen van de partij. Er zijn in alle ressorten verkiezingen gehouden. Voor de uitbreiding van het bestuur zal de NDP de statuten moeten veranderen. Bouterse legde uit dat hij als president veel werk heeft te verzetten. Hij kan zich ook niet intensief bezig houden met partijzaken. Daarom wil hij een sterk bestuur, waardoor het politieke werk ook kan worden gedaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May