Gerenoveerd SVB-gebouw heropend
11 May 2012, 23:00
foto
Het gebouw van de SVB is gerenoveerd. De opening wordt verricht door voorzitter Louis Giskus, minister Ismanto Adna en Fifa-vertegenwoordiger Jeffrey Webb.


Het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft vandaag onder ruime publieke belangstelling zijn gebouw heropend. Voorzitter Louis Giskus merkt op dat het kantoor aan renovatie toe was. Het 'Goalproject' van de wereldvoetbalbond Fifa is gebruikt om geld los te krijgen.

Om het gebouw te renoveren, heeft de SVB van de Fifa, US$ 400.000 gekregen. Het bestuur van de SVB heeft een bedrag van bijkans US$ 133.000 erbij gezet. "We kunnen met trots het nieuwe gebouw van de SVB aan u presenteren. Het is van u, laten wij het met zorgvuldigheid koesteren", aldus Giskus.

De vertegenwoordiger van de Fifa Jeffrey Webb, gaf aan een beetje jaloers te zijn, maar tegelijkertijd het bestuur van de SVB te bewonderen. Hij haalde aan dat ondanks beperkte middelen het bestuur in staat is geweest een nieuw gebouw op te zetten. Suriname moet weer de plaats innemen als top-voetballand in het Caribisch gebied. Hij vindt dat de dagen van Wiene Schal en andere grote Surinaamse voetballers moet terugkeren, waardoor mensen weer rekening gaan houden met het Surinaamse voetbal.

Hij kon er niet onderuit de naam van wijlen André Kamperveen te noemen, de naam die volgens hem, de deur voor het Caribisch Gebied binnen de Fifa heeft
geopend. "Suriname has lost a great man in André Kamperveen", zei Webb. Ook de minister van Sport- en Jeugdzaken Ismanto Adna richtte een kort woord tot de aanwezigen. Hij riep op om het Surinaamse voetbal weer die plaats te geven die het vroeger had. De samenwerking tussen het ministerie en de SVB zal verder verstevigd worden. Hierna werd het lint geknipt door Adna, Giskus en Webb. Hierna kregen de bezoekers een rondleiding.

Imro Redmond
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May