Staat bevolkingsbestanden in kaart gebracht
11 May 2012, 04:00
foto


“Het is belangrijk dat er een goed beeld bestaat over de geautomatiseerde bevolkingsbestanden van het CBB”, zegt Anton Paal. “Hierdoor kunnen onvolkomenheden gemakkelijk worden nagegaan en worden aangepakt.”

Paal, consultant voor het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), heeft donderdag het ‘Rapport over de vaststelling van de status quo van het CBA-bestand’ overhandigd aan minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken. Het CBA-bestand, de Centraal Geautomatiseerde Bevolkingsadministratie, bevat gegevens van de actief in de bevolkingsregisters voorkomende personen, die de Surinaamse nationaliteit bezitten. Minister Moestadja was ingenomen met het rapport en zei dat dit een aanzet geeft om een goede organisatie binnen de bevolkingsadministratie neer te zetten.

Het CBA geeft ook een beeld van de personen die enige tijd in één van de bevolkingsregisters waren ingeschreven, maar niet langer voldoen aan de inschrijvingsvoorwaarden voor het register. Ze zijn dan ook doorgehaald in het bestand. In het bestand zijn ook de personen te zien die in het bevolkingsregister staan ingeschreven, maar niet langer voldoen aan de eis van de nationaliteit. Behalve Paal heeft ook Michael Kromodimedjo, systeembeheerder van het CBB, gewerkt aan het document.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May