Gezondheidscontrole winkels en eetgelegenheden in Para
11 May 2012, 11:00
foto
Vervallen dranken in beslag genomen en vernietigd.


Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) en de bestuursdienst van Para voeren controle uit op naleving van de vergunningsvoorwaarden in winkels en eetgelegenheden. De taxfree shops en snackwinkels in en rond de JAP-luchthaven worden ook aangedaan.

Cherwin Piqué ressortleider van Para, zegt aan Starnieuws dat vergunningen voor het exploiteren van een supermarkt niet meer wordt verstrekt door de districtscommissaris, maar door het ministerie van Handel en Industrie. Controle op het naleven van de vergunningsvoorwaarden geschiedt nog steeds door de bestuursdienst, zegt Piqué. Samen met BOG wordt nagegaan in hoeverre exploitanten zich houden aan de gezondheidsvoorwaarden in de vergunning. Het team let op vervallen producten en de hygiëne in de winkel. Vervallen producten worden gelijk in beslag genomen voor vernietiging door BOG.

Vervallen producten
Tot nu toe zijn er veel vervallen producten in beslag genomen in zelfbedieningszaken en het team moest tot sluiting overgaan van een bakkerij. De werknemers waren niet degelijk gekleed en beschikten niet over een geldige medische keuring. De hygiëne liet ook te wensen over. De eigenaar heeft intussen ervoor gezorgd dat alle aanbevelingen van het BOG worden nageleefd en de bakkerij is weer opengesteld.

Winkeliers werken soepel mee aan deze actie, deelt Piqué mee. Zij worden in een natraject begeleid bij het checken van producten die op kort termijn zullen vervallen. Ook bij de inkoop van hun voorraad zullen zij kritischer moeten zijn, stelt Piqué.

Marvin Moesan
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May