CLO wil onderstand optrekken naar SRD 600
09 May 2012, 10:15
foto
CLO-voorzitter Ronald Hooghart


De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) vindt dat de onderstand die uitbetaald wordt door de overheid, van maximaal SRD 250 naar SRD 600 per maand wordt verhoogd. De CLO-voorzitter Ronald Hooghart vraagt dit in een brief aan vicepresident Robert Ameerali en minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken.

De CLO constateert een onjuiste afwikkeling van de administratie bij de overheid. "Het lijkt wel dat de administratie zich vooral niet verdraagt met de werknemers aan de onderste zijde van de ladder." Volgens de vakcentrale heeft dit zijn weerslag op schoonmaaksters, wachters en ander lager personeel. Deze groep wordt volgens Hooghart 'belaagd' omdat er geen juiste invulling wordt gegeven aan "de wettelijke en maatschappelijke aansprakelijkheden van dit deel van de werkende klasse."

Hooghart meent dat belangrijke zaken zoals gratificatie en positieverbetering vaak uitblijft. "De status van deze landsdienaren wordt vaak niet volgens de vigerende regels afgehandeld", stelt de CLO. In de praktijk blijft volgens de vakcentrale dat deze groep landsdienaren aan het lot van "de een of andere subalterne functionaris wordt overgelaten". Vaak blijkt dat schoonmaaksters tien tot zelfs 35 jaar in dienst zijn van de overheid, maar nog steeds de status hebben van 'aanvullende overeenkomst'. Ze worden naar huis gestuurd zonder een gedegen pensioen. Deze mensen worden zoet gehouden met een vorm van onderstand, dat maximaal SRD 250 is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May