President leidt eerste rvm gewijzigd kabinet
09 May 2012, 02:00
foto
President Desi Bouterse


President Desi Bouterse heeft dinsdag veel tijd besteed aan de raad van ministers. Hij leidde de eerste bijeenkomst van het gewijzigde kabinet. De president verwelkomde de ministers. Hij heeft ook aangegeven dat hij beschikbaar is als bewindslieden hem willen spreken. De afspraken moeten gemaakt worden via vicepresident Robert Ameerali.

De president hield de nieuwe ministers voor wat de spelregels zijn. Hij benadrukte dat op diverse departementen zaken aangepakt dienen te worden. Het vervangen/benoemen van enkele departementsdirecteuren is prioriteit. Er moet dringend een onderwijsdirecteur worden benoemd. Op diverse ministeries wordt er gewerkt met waarnemers. Daar moet ook duidelijkheid in komen.

Met diverse ministers die daar behoefte aan hadden, heeft Bouterse op het kabinet van de vicepresident afzonderlijke gesprekken gevoerd. Starnieuws verneemt dat de bewindslieden hun problemen konden voorleggen aan de president. Ameerali heeft zich ontfermd over de nieuwe ministers. Op Volksgezondheid moeten diverse benoemingen plaatsvinden. De voordrachten waren aangehouden door Ameerali. De president wil zo snel mogelijk orde op zaken stellen op de departementen waardoor ministers slagvaardig kunnen werken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May