Fernald: Regering predikt onverdraagzaamheid
07 May 2012, 18:30
foto
Ivan Fernald, kandidaat-voorzitter NPS. (Foto: René Gompers)


"De ontwikkeling waarbij andersdenkenden worden uitgemaakt voor kwaadaardig, volksvijandig, destabiliserend begint structurele vormen aan te nemen. Hiermee wordt de eerste aanzet gegeven tot opdeling van het volk. De uitspraken en aantijgingen zetten aan tot een grote mate van onverdraagzaamheid".

Dit zegt Ivan Fernald, kandidaat-voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) naar aanleiding van uitspraken gedaan tijdens de 'eenheidsmanifestatie' zaterdagavond op het Onafhankelijkheidsplein. Fernald zegt aan Starnieuws dat hij "zeer bezorgd" is over de ontwikkelingen. "De onderlinge harmonie, waar Suriname zo om wordt geroemd, kan volgens hem hiermee onder druk komen te staan. Haat, wrok en intolerantie wordt gekweekt en dat kan op termijn leiden tot escalatie.

Onverdraagzaamheid
"Wij willen een harmonische samenleving. Het debat moet de verschillen overbruggen en niet een cultuur doen ontstaan van verafschuwing en criminalisering van mensen die een andere mening zijn toegedaan. De regering predikt onverdraagzaamheid. Ben je niet met mij eens dan ben je misdadig bezig. Dat is een regelrechte oproep aan heethoofden om in actie te komen. Wat moet men immers met misdadigers doen?", aldus Fernald.

Hij vindt dat Ronnie Brunswijk er een schepje bovenop doet. "Wie aan Bouterse komt, heeft eerst met mij te maken". Fernald vraagt zich af of dit een verscholen bedreiging of een waarschuwing is. President Bouterse noemde critici: "Vijanden van het volk, knechten van de kolonisator, misleiding, schaamteloosheid". De NPS kandidaat-voorzitter vindt het erg dat alle andersdenkenden deze kwalificaties naar het hoofd gesmeten krijgen. Fernald zegt dat Surinamers in vrede met elkaar moeten kunnen leven. "Wij mogen van mening verschillen, maar wij zullen elkaar op respectvolle en vreedzame wijze bejegenen. Wij verzetten ons met klem tegen de dreigende opdeling van ons volk", benadrukt de politicus.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May