Rechter gelast descente te Schietbaanweg
07 May 2012, 12:00
foto
De familie Mangroe kijkt al langer dan een maand tegen deze muur voor hun inrit aan.


De kortgedingrechter zal zich morgen plaatselijk oriënteren aan de Schietbaanweg waar de in- en uitritten van eigendomspercelen door de staat zijn uitgegeven. Rechter Anand Charan heeft dat vanmorgen besloten. Hij wil zich persoonlijk ter plekke oriënteren alvorens hij overgaat tot het vonnis.

In de nu al twee jaar slepende rechtszaak eisen de families Toelsie en Mangroe van de eigendomspercelen aan de Schietbaanweg 76 en 78, dat de beschikking van Michael Rambharos, directeur-eigenaar van Milasco Mufflershop wordt ingetrokken. Het gaat om de beschikking waarin de in- en uitritten van de families zijn uitgegeven aan Rambharos. De beschikking is uitgegeven tijdens het ministerschap van Michael Tjong Tjien Fa op Ruimtelijke Ordening, Grond-en Bosbeheer.

Het geschil bereikte zijn dieptepunt toen Rambharos binnen één nacht een muur van 1.80 m optrok voor de inritten, waardoor de families hun percelen niet in en uit kunnen. De familie Mangroe is totaal afgesloten en maakt nu gebruik van het erf van de buren die een deel van hun schutting hebben verwijderd om hen ter wille te zijn.
Op 8 maart 2011 was er al een descente van rechter Suzanne Chu. Nog voor de uitspraak van de rechter, die gepland was op 3 mei, ging Rambharos ertoe over de muur op te trekken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May