Nieuwe aula begraafplaats Houttuin in gebruik genomen
07 May 2012, 02:00
foto
De nieuwe aula van Houttuin werd zondag in gebruik genomen. (Foto: Raoul Lith)


De begraafplaats van Houttuin heeft een nieuwe aula. Het project is getrokken door de ressortraadsleden (rr-leden). De middelen zijn afkomstig van het districtscommissariaat Wanica, vrijwilligers en donateurs. Districtscommissaris Rawin Jiawan, aan wie de aula is overgedragen, is tevreden met de oplevering van dit project. Hij vertelt aan Starnieuws dat tijdens hoorzittingen van ressort Houttuin de noodzaak van deze aula door buurtbewoners is aangekaart.

Jiawan benadrukt het belang van het onderhoud van de begraafplaats. Nabestaanden moeten volgens hem helpen de plaats mede te onderhouden. Ook de tarieven zijn volgens hem verouderd. Er wordt maar SRD 5 betaald voor een graf bij de bestuursdienst. Hij vindt de samenwerking tussen de rr-leden, de burgers en het districtscommissariaat erg belangrijk.

Aanwinst
Voorzitter van de ressortraad, Ramdew Gajadien, zegt dat de aula op de begraafplaats aan de Lachmisingweg een aanwinst is voor de samenleving. De oude aula was in elkaar gezakt en een schuilplaats geworden voor drugsverslaafden. Mensen die lijken brachten om te begraven, konden nergens even rusten. “We hebben steeds beloofd dat we het zouden aanpakken. "Toen de dc de middelen vrijmaakte, heb ik met burgerparticipatie getracht de aula op te zetten, omdat het commissariaat geen mankracht had. De burgers hebben gratis op vrije dagen en zondagen gewerkt”, vertelt Gajadien. Hij wil in de toekomst graag nog een openbare sportaccommodatie te Dijkveld opzetten.

Volgens parlementariër Theo Vishnudatt (Mega Combinatie/NDP), is dit project één van de resultaten van het decentralisatie-project. Hij benadrukt het belang van participatie van burgers aan de hoorzittingen en bedankte alle mensen die belangeloos hebben bijgedragen aan de afronding ervan.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May