Hooghart: Er is al verzoening
06 May 2012, 17:30
foto
Ronald Hooghart, voorzitter van CLO maakte zaterdagavond een 'sweri' op het Onafhankelijkheidsplein. (Foto: René Gompers)


Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) maakte zaterdagavond een 'sweri' op het Onafhankelijkheidsplein. Hij vroeg het publiek om de regering te ondersteunen en te werken om de doelen te bereiken. "We hebben geen verzoening meer nodig, want de verzoening is er al", aldus Hooghart.

President Desi Bouterse zei dat Hooghart zijn speciale gast was voor de avond. Hij heeft hem gevraagd om het woord te richten tot het volk. De CLO-voorman werd door conferencier Guno Ravenberg aangekondigd als de "grootste vakbondsleider van Suriname". Hooghart zei dat "de witte mensen ons verdeeld hebben gehouden". Hier moet een einde aan komen.

De vakbondsleider riep zijn gehoor op om geen gevechten meer te voeren, want mensen die ruzie maken, kunnen niet werken. Hij zei dat de 'fyo fyo' bestreden moet worden. "Kon meki wan sweri fu koti a fyo fyo", aldus Hooghart. Hij vroeg de samenleving om gedisciplineerd het werk te doen en niet te wachten op de regering alleen. De werkloosheid moet aangepakt worden. Er moeten huizen worden gebouwd en Suriname zal moeten produceren om de voedselschuur van de wereld te kunnen worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May