Suriname en Brazilië intensiveren samenwerking landbouw
06 May 2012, 06:00
foto
Minister Winston Lackin en zijn Braziliaanse collega Antonio de Aquiar Patriota wisselen documenten met elkaar. (Foto: Ramon Keijzer)


Suriname en Brazilië hebben drie documenten ondertekend om de samenwerking op het gebied van landbouw te intensiveren. Deze documenten zijn voorbereid tijdens het driedaags bezoek van de Braziliaanse organisaties ABC/IPEA en Embrapa, in april. Het gaat om een integrale samenwerking tussen beide landen bij het verder ontwikkelen van de landbouwsector in Suriname.
De Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antonio de Aquiar Patriota, heeft ook de vergadering van de ministers van Buitenlandse Zaken van de Caricom (Cofcor) bijgewoond. Hij heeft ook bilaterale besprekingen gevoerd met minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. De ondertekening van de documenten vond zaterdag plaats. Daarna belegden de beide bewindslieden een persconferentie, waarbij de intensieve relatie werd benadrukt.

Verdieping relatie
Buitenlandse Zaken hield een werkbespreking met Patriota. Hierin participeerden ook de president van de Centrale Bank van Suriname, de directeuren van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Handel en Industrie, Sociale Zaken en Volkshuisvesting en de directeur van het Planbureau Suriname. Er is gesproken over de verdieping van de bilaterale samenwerking op het gebied van landbouw, voedselzekerheid, sociale voorzieningen, energie, migratie, Surinaamse producten op de Braziliaanse markt, defensie en diplomaten opleidingen.

Lackin zei op de persconferentie dat met de ondertekening van de documenten op het gebied van landbouw het mogelijk is om deze sector te moderniseren. Er zal technische hulp worden geboden, waardoor van te voren wordt onderzocht welke gewassen waar het beste geteeld kan worden. Er zal op een wetenschappelijke manier landbouw bedreven kunnen worden, waardoor jongeren ook meer interesse zullen hebben voor deze sector. Deze sector zal worden gemoderniseerd. Brazilië heeft veel ervaring met landbouw.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May