Bond wil handhaving directeur Bureau Dak- en Thuislozen
02 May 2012, 08:00
foto
Vakbondsleider Murwin Leeflang


De werknemersbond van het Bureau Dak- en Thuislozen, ziet graag dat directeur Badi Mooi niet wordt vervangen maar in zijn functie wordt gehandhaafd. Voorzitter Murwin Leeflang van de personeelsbond bij dit bureau zegt aan Starnieuws dat er signalen zijn dat Mooi het veld moet ruimen. Hij is lid van de Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP). President Desi Bouterse heeft deze partij uit de coalitie gezet.

Leeflang zegt dat de directeur een beleid heeft uitgezet dat alle ondersteuning geniet om te worden uitgevoerd. “We hopen dat de regering dit beleid en de directeur handhaaft.” Hij legt uit dat de bond en de directeur samen hard hebben gewerkt nadat er tal van problemen zijn waargenomen bij het bureau en in de uitvoering van zijn taken.

Succesvol
“We hebben samen een visie ontwikkeld en internationale standaarden erin verwerkt die nodig zijn om met daklozen om te gaan”. Volgens de vakbondsleider is juist door het beleid dat nu bij het bureau wordt gevoerd, steeds meer vraag naar de diensten ervan.

Tussen de directeur en Leeflang is er onlangs een controverse geweest in de media. Leeflang zegt hierover dat het normaal is dat in een relatie tussen werkgever en werknemer er zaken zijn en beiden proberen vanuit hun belang er voordeel uit te halen. “Maar wanneer het gaat om het algemeen belang van het bureau dan moeten wij als vakbond ook kunnen zeggen dat de directeur een goede job doet en een beleid heeft ingezet dat goed is voor het bureau.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May