Nieuwe ministers worden donderdag beëdigd
01 May 2012, 16:20
foto
Artikelen 123 en 124 van de grondwet.


De vijf nieuwe ministers en twee onderministers worden donderdag om 12 uur beëdigd. Dit hebben zij vanmiddag te horen gekregen op het kabinet van de president. De aankomende bewindslieden hebben meer inzicht gekregen in hoe de verhoudingen zijn binnen de regering en wat de taken en bevoegdheden zijn.

De nieuwe bewindspersonen zijn: Shirley Sitaldin (Onderwijs en Volksontwikkeling), Ismanto Adna (Sport- en Jeugdzaken), Michael Blokland (Volksgezondheid), Stanley Betterson (Regionale Ontwikkeling), Edward Belfort (Justitie & Politie), Abigail Lie A Kwie (onderminister Openbare Werken) en Mahinder Gopi (onderminister Regionale Ontwikkeling).

De aankomende regeringsfunctionarissen zijn onderricht door raadsadviseur tevens ex-president Jules Wijdenbosch. Hij werd bijgestaan door de regeringsadviseurs Errol Alibux, Eddy Jozefzoon, Andy Rusland en Ivan Graanoogst, secretaris van het kabinet van de president. Zij hebben informatie gekregen over hoe de raad van ministers werkt en hoe de verhouding is met de president. Zij hebben nog geen ontmoeting gehad met president Desi Bouterse die hen donderdag zal beëdigen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May