Voormalige coalitieleden verliezen leiding DNA-commissies
02 May 2012, 10:00
foto
Ricardo Panka, fractieleider Mega Combinatie


Ronny Asabina (BEP), Premdew Lachman en Harish Monorath zullen geen voorzitter meer kunnen zijn van de vaste departementale commissies. Zij zijn geen deel meer van de coalitie en zullen daarom hun voorzitterschap moeten inleveren. De regeringscoalitie ziet deze drie parlementariërs als oppositieleden.


Ricardo Panka, fractieleider van de Mega Combinatie, zegt aan Starnieuws dat de positie van voorzitterschap in drie vaste departementale commissies wordt overgenomen. Asabina is voorzitter van de vaste assembleecommissie van Regionale Ontwikkeling, Lachman van Volksgezondheid en Monorath van Handel en Industrie.

Consequentie
Volgens Panka is dit de consequentie nu zij geen deel meer uitmaken van de coalitie. De fractieleider zal het parlement in een huishoudelijke vergadering meedelen wat de nieuwe samenstelling wordt van deze commissies. “Er zullen opnieuw afspraken worden gemaakt over de voortgang van projecten op deze departementen”, stelt Panka.

Het secretariaat van de fractieleider heeft in een mail alle voorzitters van de vaste departementale commissies gevraagd om een werkschema samen te stellen over de voortgang van de projecten. De taak van de vaste commissies is om de departementen te controleren op beleid en begroting. Zij moeten de ministeries monitoren, problemen bespreken en verslag uitbrengen aan het parlement. “Alle commissies worden voorgezeten door coalitieleden. Zo ben ik het komen aantreffen en zo hoort het te zijn”, stelt Panka.

Marvin Moesan
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May