Vijf ministers gaan niet met lege handen naar huis
02 May 2012, 00:00
foto


De ministers Celcius Waterberg, Linus Diko, Paul Abena, Martin Misiedjan en Simon Martosatiman gaan niet met lege handen naar huis. De eerstkomende zes maanden blijven ze hun ministerssalaris van SRD 16.444 per maand ontvangen. Daarna kunnen ze opteren voor het salaris van een directeur van een departement (SRD 8.222) per maand.

Alle vijf bewindslieden hebben op basis van hun ministerschap recht op 20% onderstand. Dat komt neer op SRD 3.288 per maand. Daarnaast hebben ze recht op pensioen. Dit bedrag is afhankelijk van hoe lang iemand minister is geweest. Waterberg maakte deel uit van het vorige kabinet. Hij is langer dan zes jaar minister. De pensioenuitkering is 2% per maand afhankelijk van het aantal maanden dat de persoon gediend heeft.

De ministers en hun gezinsleden hebben recht op algehele (eerste klasse) vrije geneeskundige behandeling en verpleging binnen Suriname ten laste van de staat. Om hiervoor in aanmerking te komen, moeten ze een jaar gediend hebben als minister of onderminister. Alle vijf bewindslieden die bedankt worden, komen in aanmerking voor deze voorziening.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May