Hypotheekkantoor weerspreekt uitlatingen Gopalrai
01 May 2012, 06:00
foto


Het Hypotheekkantoor weerspreekt dat er geknoeid wordt met stukken. De jurist Shanti Gopalrai zei in een persbericht dat het bevel tot openbare verkoop niet uitvoerbaar is omdat de omschrijving van het perceel in het gevraagde bevel verschilt van het hypotheekkantoor. Zij vindt dat er veranderingen zijn aangebracht in stukken door het Hypotheekkantoor www.starnieuws.com.

Het Hypotheekkantoor zegt als reactie op het persbericht van Gopalrai dat schenking, verkoop en koop, ruiling allemaal titels zijn van eigendomsrecht. Het rechtsgevolg van deze rechtshandelingen is dat de eigendom van een onroerend goed overgaat in handen van een nieuwe eigenaar. "Mevrouw Mr Sh. Gopalrai stelt dat er geknoeid wordt op het Hypotheekkantoor alleen omdat men melding heeft gemaakt van een verkeerde titel van eigendomsoverdracht. Wij willen hierbij aangeven dat mevrouw Gopalrai tegen beter weten in, te meer daar zij jurist is, het Hypotheekkantoor in een kwaad daglicht wil stellen", verweert het Hypotheekkantoor zich.

Overgedragen
Volgens het Hypotheekkantoor zou de jurist zich moeten richten op het woord 'overgedragen'. Delen uit het onroerend goed waarover het gaat, zijn niet meer van de eigenaar (mevrouw Gopalrai zelf). Het Hypotheekkantoor zegt dat het in tegenstelling tot het Kadaster niet kan aangeven welk en hoe groot dat deel is dat nog van de eigenaar is. Om deze reden wordt volgens het Hypotheekkantoor gebruik gemaakt van de formulering 'met uitzondering van de reeds (lees geschonken, verkochte) overgedragen delen.

Het Hypotheekkantoor raadt Gopalrai aan om een minnelijke schikking te treffen met de beslaglegger (vermoedelijk een familielid) om de veiling van haar perceel te stuiten, in plaats van te komen met insinuaties. Op 19 april heeft de overschrijving plaatsgevonden van een proces-verbaal van een openbare verkoping op 21 maart 2012.
Gopalrai deelt Starnieuws mee dat zij maandag aangifte heeft gedaan tegen de hypotheekbewaarder en zijn personeel, advocaat S.Mangroelal, notaris C.A.Calor, haar familieleden die hebben geveild en belang hebben bij de overdracht alsmede de koper op de veiling.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May