Directeur Sangeet Mala: Programma Abdoellakhan 'eenzijdig'
30 Apr 2012, 00:00
foto
Joyce Abdoellakhan


Het actualiteitenprogramma op Sangeet Mala televisie van Joyce Abdoellakhan, heeft een verschijningsverbod. Dit is opgelegd door directeur Sudesh Ramsaran. Hij vindt het programma 'Op weg naar een beter Suriname' op de televisie eenzijdig. Ramsaran heeft geen moeite met het opbelprogramma dat zondags op de radio wordt verzorgd door de journalist.

Abdoellakhan is verontwaardigd over de uitspraak van de directeur. "Bij mij mag iedereen zijn zegje doen. Ik kan er niets aan doen als mensen van de Nationale Democratische Partij niet meer als gast willen komen in mijn programma. Ik heb ze vaak uitgenodigd. En dat weet de directeur. Hij stond erbij toen ik met een assembleelid van de NDP sprak om als gast te komen in het programma", zegt de presentator aan Starnieuws.

Eigen besluit
Ramsaran voert aan dat niemand hem aangesproken heeft om het programma stop te zetten. "Ik vind dat er voornamelijk mensen van de oppositie aan het woord komen en dat is eenzijdig. Ik heb dit vaak besproken met Joyce, maar ik heb geen verandering gezien", meent de media-eigenaar.

Abdoellakhan heeft op 20 maart Indra Djwalapersad (ex-voorzitter van De Nationale Assemblee) en parlementariër Harish Monorath van Nieuw Suriname in het programma gehad. Zij hebben hun mening gegeven over de amnestiewet. "Dit programma mocht niet herhaald worden. Ik begrijp niet waarom het programma eenzijdig is als ik twee personen als gast heb gehad", voert de programmamaker aan. Na de uitzending van deze editie kreeg ze van de directeur te horen dat ze geen nieuwe programma's meer mag maken.

Naar eer en geweten
"Ik maak mijn programma naar eer en geweten. Ik heb diverse gasten van de coalitie gehad in het programma. Maar ineens is er een hetze tegen mij en weigeren NDP"ers deel te nemen aan het programma. Sommigen waren vroeger elke week bij Sangeet Mala. Nu ze in de regering zitten, ben ik ineens niet meer goed", stelt Abdoellakhan.

De programmamaker merkt op dat er diverse programma's zijn op Sangeet Mala waar mensen zendtijd kopen en hun gang gaan. "Ik heb zelf sponsors gezocht voor het programma op de televisie. In feite betaal ik de zendtijd hierdoor. Ik begrijp niet waarom speciaal mijn programma door een vergrootglas wordt bekeken", zegt de journalist. Ramsaran zegt hierop dat het om een programma van Sangeet Mala gaat. Hij merkt op dat de stopzetting niet definitief is. Hij zal praten met de presentator en kijken hoe verder gegaan zal worden. De journalist hoopt dat ze haar werk kan doen, zonder dat er obstakels worden opgeworpen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May