Protestbijeenkomst 'Jongeren tegen Amnestie'
29 Apr 2012, 17:00
foto
Jongeren op 12 april op de 'spoken words avond'. Links Sharona Lieuw On.


'Jongeren tegen Amnestie' houdt op zaterdag 5 mei een protestbijeenkomst op het Valliantsplein. Initiatiefnemer Sharona Lieuw On zegt dat diverse organisaties toegezegd hebben deze activiteit te zullen ondersteunen. Er wordt samengewerkt met het Comité Behoud Democratische Rechtsstaat Suriname. Op dezelfde dag houdt de coalitie een massameeting op het Onafhankelijkheidsplein.

Lieuw On zegt aan Starnieuws dat ze op deze activiteit een grote opkomst verwacht. Op 12 april hield de organisatie een 'spoken words avond' waar niet veel jongeren aanwezig waren. Een grote groep jongeren had wel deelgenomen aan de 'stille loop' van het Comité op 10 april. Lieuw On zegt dat de protestbijeenkomst nu overdag en midden in de stad wordt georganiseerd. Zij heeft al veel toezeggingen van jongeren en organisaties die zullen meedoen.

Op 12 april merkte Lieuw On op dat er angst te merken is in de samenleving, waardoor weinig jongeren aanwezig waren toen. "Wij werken met verschillende organisaties samen om de angst weg te nemen bij mensen", deelt Lieuw On mee. Over de coalitiemeeting op het Onafhankelijkheidsplein, zegt Lieuw On "onze activiteit was al gepland voordat het bekend was dat er een massameeting zou worden gehouden", zegt Lieuw On. De protestmars wordt om 11 uur gehouden, terwijl de massameeting van de coalitie in de namiddag gepland is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May