Minister Misiedjan uit ziekenhuis
29 Apr 2012, 02:00
foto
Martin Misiedjan (Justitie en Politie)


Minister Martin Misiedjan (Justitie en Politie) is uit het ziekenhuis ontslagen zaterdag. Hij was voor een kleine ingreep opgenomen. Zoals eerder aangekondigd zou hij in het weekend weer naar huis mogen. Dit is inderdaad gebeurd.

Aanvankelijk leek het erop alsof de positie van Misiedjan als minister van Justitie en Politie niet ter discussie zou staan. Ronnie Brunswijk van A Combinatie heeft al een tijdje moeite met het functioneren van de minister. Hij wilde hem vervangen. Maar het leek alsof Misiedjan het zou redden. Zijn functie staat ter discussie.

Er is zelfs een voordracht gedaan om Misiedjan te vervangen. Voorgesteld was door Brunswijk om de minister te laten vervangen door de jurist Stanley Betterson, die waarnemend hoofd is van de Luchtvaartdienst. Dit weekend worden de kaarten definitief geschud.

President Desi Bouterse heeft intussen vier ministers te kennen gegeven dat ze het veld moeten ruimen. Hij deelde dat persoonlijk mee aan Paul Abena (Sport- en Jeugdzaken), Simon Martosatiman (Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer) en Linus Diko (Regionale Ontwikkeling). Celcius Waterberg (Volksgezondheid) heeft Bouterse niet persoonlijk ontvangen. BEP-voorzitter Caprino Alendy en fractieleider Ronny Asabina kregen te horen dat deze partij uit de coalitie is gezet.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May