Jeugdparlement vraagt onmenselijk gedrag na te laten
28 Apr 2012, 14:30
foto
Daryl Boetoe, voorzitter Jeugdparlement


Het Nationaal Jeugdparlement is geschokt bij het zien van beelden van de zware mishandeling van de jongedame Nathali. Zij is afgetakeld door een andere jonge vrouw, Donna. Voorzitter Daryl Boetoe van het jeugdparlement zegt aan Starnieuws dat hij geschokt is door de beelden die hij zag op Apintie televisie. Hij noemt deze gebeurtenis zeer schokkend en vindt dit gedrag ‘onmenselijk’. Boetoe vraagt de overheid om gepaste maatregelen hiertegen te treffen.

De politie heeft gereageerd op het filmpje, dat rauw vertoond is in het programma ‘In de branding’, zonder rekening te houden met ethische principes. De beelden zijn niet door Apintie geschoten, maar werd onder de aandacht gebracht van programmamaker Gail Eijk. “Op 26 februari van dit jaar heeft een jonge vrouw aangifte van mishandeling gedaan contra ene D.W. De mishandeling heeft plaats gevonden te Kasabaholo in het ressort van politie Uitvlugt. De verdachte D.W. is op 27 februari aangehouden en in verzekering gesteld. Er is een strafdossier opgemaakt en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie voor verdere afhandeling van de zaak”, meldt de politievoorlichting. Echter blijkt dat Donna na negen dagen weer in vrijheid is gesteld. Nathali en haar familie zijn geschokt over de wijze waarop deze zaak tot nu toe afgewikkeld is. Zij weet niet waarom ze op die manier is afgetakeld , terwijl de afranseling gefilmd werd.

Verval
Boetoe is geschokt over dat Nathali tot bloedens toe werd afgetakeld, terwijl anderen toekeken en geen hulp boden. “Er werd zelfs aangemoedigd om het slachtoffer meer pijn te doen. Ook het filmen van dit tafereel met een mobiele telefoon en deze beelden door te sturen naar derden, is zeer schokkend voor de samenleving”, meent Boetoe.

Hij vraagt de samenleving om waakzaam te zijn en dit soort taferelen niet te ondersteunen en aan te moedigen. Boetoe vreest dat deze situaties op een gegeven moment als normaal beschouwd zullen worden en dan gewoon door de samenleving geaccepteerd zullen worden, indien er niet ingegrepen zal worden.

Genieten van beeld
Boetoe merkt op dat conflicten op gewelddadige manier oplossen geen mag patroon worden. “Jongeren en de rest van de gemeenschap roepen wij op verdraagzamer te zijn en problemen met elkaar op een vreedzame manier op te lossen”, benadrukt Boetoe.

Jeugdparlementariër Regillio Dors zegt dat de jongeren uit Nickerie dit gedrag hebben afgekeurd en hun mening geuit hebben bij hem. Volgens Dors willen haast alle jongeren de beelden op hun mobiel. “Als dit gedrag door de jongeren geaccepteerd zal worden en het versturen van beelden ongestraft blijft, hebben we straks een verziekte jeugd. Dit moeten we daarom nu al aanpakken. Ondanks het feit dat de meeste jongeren dit gedrag afkeuren, vinden ze het wel leuk om te genieten van de beelden. Dit is niet een bepaald een goed teken”, zegt Dors.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May