Thalia presenteert theater op 'hoog niveau'
28 Apr 2012, 10:10
foto
Een scene uit "Doro'. (Foto: René Gompers)


Toneelgezelschap Thalia heeft bij zijn 175-jarig bestaan vrijdag, besloten om het publiek een theaterproductie te presenteren dat niet alledaags is. Alida Neslo heeft een verhaal neergezet, gebaseerd op ervaringen opgedaan in Santo Boma met jongeren. Het gaat om een opera, waarin tot uiting komt dat vrijheid niet gemakkelijk is.

De artiesten Edwin (Solo) Geffery en Wilgo Baarn, die overwegend 'volkstheater' presenteren, zijn vol lof over de productie van Neslo. Zij wijzen erop dat er meer genres zijn en het publiek hier kennis van moet nemen. "Het stuk is perfect. Het samenspel, het acteren, de belichting, geluid, zang en decor zijn op niveau", reageert Geffery enthousiast tegenover Starnieuws. Baarn zegt dat het stuk een goed beeld geeft van waarmee veel gezinnen worstelen in Suriname. Hierdoor is het duidelijk dat 'vrij' een relatief begrip is.

Wetgeving noodzakelijk
Met de eigentijdse Opera Fatu 'Doro' wil het oudste theatergezelschap in het Caribisch Gebied vooral jongeren een plezier doen. Theatermaakster Alida Neslo heeft haar ervaring opgedaan in de gevangenis verwerkt in dit theaterstuk. Neslo hoopt dat de kinderwetten gauw worden behandeld in De Nationale Assemblee. Er worden nog steeds kinderen opgesloten samen met volwassenen. Eerder deze week zei assembleevoorzitter Jennifer Simons dat de wetsontwerpen over de 'kinderwetten' intussen binnen zijn.

Eunice Kleine, waarnemend voorzitter van Thalia, is ingenomen met de productie. Zij legt uit dat om het 175-jarig bestaan te vieren, gekozen is voor iets nieuws. Ze hoopt dat het publiek deze geste zal waarderen. Kleine is er trots op dat Thalia het oudste theater is in het Caribisch Gebied. "Thalia is een begrip in Suriname en wij zullen dit zo houden", zegt Kleine.
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May