Soemita: Martosatiman is kind van de rekening
27 Apr 2012, 14:00
foto
Simon Martosatiman na het gesprek met president Desi Bouterse vanmiddag. (Foto: Ramon Keijzer)


President Desi Bouterse heeft diverse ministers die worden vervangen, ontvangen op zijn kabinet. KTPI'er Simon Martosatiman (Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer) heeft te horen gekregen dat hij wordt vervangen. Het roer wordt daar overgenomen door Ginmardo Kromosoeto (NDP) die de scepter zwaait op Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu.

KTPI-voorzitter Willy Soemita zegt aan Starnieuws dat Martosatiman kind van de rekening is geworden. Hij haalt aan dat Oesman Wangsabesari continu gebeukt heeft op de minister. "Hij wilde zelf minister worden van RGB, maar heeft deze post niet gekregen. De KTPI heeft veel verloren", meent Soemita. Hij is blij dat Martosatiman met opgeheven hoofd het departement kan verlaten.

Zijn best gedaan
"De minister heeft me gerapporteerd over het gesprek, waarbij ook vicepresident Robert Ameerali aanwezig was. De president heeft gezegd dat de bewindsman zijn best heeft gedaan. Ook de presidentiële commissie is tevreden over de minister. Maar wij hebben geen politieke draagvlak meer omdat de twee assembleeleden (Refano Wongsoredjo en Wangsabesari) een eigen koers opgaan. De minister moet daarom gaan", zegt Soemita.

De politicus zegt geen reden te zien om uit de coalitie te stappen. "Wij blijven nog steeds onze ondersteuning geven. "De 23 zetels van de Mega Combinatie zijn niet van partijen of personen", benadrukt Soemita. Hij is niet verslagen door de gang van zaken. "Wij kijken uit naar de verkiezingen van 2015 en werken daarnaar toe. De partij heeft veel verloren door het gedrag van Wangsabesari en Wongsoredjo", meent Soemita.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May