Invallen woonadressen Siegfried Wortel
25 Apr 2012, 18:00
foto


Op verzoek van de Nederlandse justitie zijn in Paramaribo vandaag invallen gedaan in minstens zeven woningen. Het gaat om adressen waar Siegfried (Piet) Wortel verbleef. Wortel (43) is de hoofdverdachte in deze zaak en zit samen met vier anderen vast in Nederland op verdenking van cocaïnesmokkel.

In 2010 werd in de haven van Rotterdam in een container 1017 kilo cocaïne ontdekt. Daarna werd een lading van 400 kilo in Hongkong en 1.5 ton coke in Kaapverdië onderschept. De verdachten van de grootscheepse handel in cocaïne zijn op 3 april opgepakt in Nederland en Spanje.

Alle verdachten hebben de Nederlandse nationaliteit. Twee van hen zijn van Surinaamse afkomst. Wortel was regelmatig in Suriname en heeft hier diverse woonadressen. NOS meldt dat bij de invallen in Suriname de recherche en het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) aanwezig zijn. Starnieuws verneemt dat de invallen al de hele dag gaande zijn. De rechter-commissaris, de anti-Narcotica brigade en verschillende politie-eenheden zijn betrokken bij deze actie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May