Negen ministeries betrokken bij 'reshuffling'
25 Apr 2012, 01:30
foto
Twee ministers uit het kabinet zijn naar huis. Nog vier tot vijf bewindslieden worden vervangen.


Negen van de zeventien ministeries zijn betrokken bij de 'reshuffling' van het kabinet. Ook op andere plekken, zoals het kabinet van de president, zullen er koppen rollen. Minstens vier ministers: Celcius Waterberg (Volksgezondheid), Paul Abena (Sport- en Jeugdzaken), Simon Martosatiman (Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer; RGB) en Linus Diko (Regionale Ontwikkeling) zullen het veld ruimen. De positie van Michael Miskin (Handel en Industrie) is eveneens onzeker.

Ginmardo Kromosoeto (Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu; ATM), gaat naar RGB. KTPI Nieuwe Stijl van Oesman Wangsabesari had graag op dit departement gewild. Zeer tot ongenoegen van de jongeren van de Nationale Democratische Partij (NDP) zal Sport- en Jeugdzaken worden beheerd door KTPI Nieuwe Stijl. Raymond Sapoen (Onderwijs en Volksontwikkeling) mag naar Handel en Industrie. ATM mag worden ingevuld door de Centrale van Landsdienaren Organisaties. Of Miskin op deze post komt of iemand anders, is nog niet duidelijk. Op Openbare Werken wordt de post van onderminister gecreëerd voor Abigail Lie A Kwie van Pertjajah Luhur.

Nog gesprekken gaande
Starnieuws verneemt dat er nog aparte gesprekken gaande zijn tussen president Desi Bouterse en diverse betrokkenen. Ook het lobbywerk om bepaalde ministers te behouden wordt verzet. Bouterse heeft aan de partners duidelijk laten weten dat er actie ondernomen moet worden. Hij heeft eerder aangekondigd dat 2012 een 'doe-jaar' is.

Op RGB zal Kromosoetoe de derde minister worden. "Ik heb nog niet officieel gehoord dat ik naar RGB ga. Hoewel ik heel prettig werk op ATM, ben ik overal inzetbaar. Ik heb mijn principes die ik overal met mij meeneem", zegt Kromosoeto aan Starnieuws. Wangsabesari zegt dat hij vandaag meer duidelijkheid verwacht over de positie van KTPI Nieuwe Stijl. De president had dinsdag nog niet met hem gesproken. "Wij zullen onze bijdrage leveren, ook al kunnen wij niet krijgen wat we willen", zegt Wangsabesari.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May