Voorbereiding asfaltering weg naar Erowarte op schema
25 Apr 2012, 07:30
foto
De weg naar Eurowarte wordt in augustus geasfalteerd.


De voorbereidende werkzaamheden voor de asfaltering van de vier kilometer lange weg naar Erowarte, ten noorden van Albina, vorderen gestaag. Momenteel is de helft van het traject voorzien van een dikke laag lateriet.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door het aannemingsbedrijf Tjongalanga NV in opdracht van het ministerie van Openbare Werken. De werkzaamheden zijn eind februari van start gegaan.

Augustus asfaltlaag
Projectcoördinator Dave van der Lee van het uitvoerend bedrijf zegt aan Starnieuws dat het streven erop gericht is om in de eerste week van augustus te beginnen met de asfaltering. Dit project is onderdeel van het landelijke asfalteringsprogramma, waarbij Tjongalanga ook wegen heeft geasfalteerd in Moengo. De nu aangelegde lateriet is 38 centimeter dik. De weg wordt verder opgebouwd met een basis van 18 centimeter en een asfaltlaag van 8 centimeter.

Van de Lee zegt dat bij de start, gedurende de eerste week flink last is ondervonden van de zware regens. Echter hebben de weergoden de afgelopen twee weken meegewerkt. Tegen de achtergrond van het invallen van de grote regentijd, zullen we met verhoogd tempo de werkzaamheden uitvoeren", zegt Van der Lee.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May