Sarkozy en Hollande naar tweede ronde
22 Apr 2012, 16:25
foto
François Hollande kreeg de meeste stemmen vandaag.


François Hollande en president Nicolas Sarkozy gaan over naar de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. Geen van de kandidaten behaalde de absolute meerderheid, waardoor de kiezers opnieuw naar de stembus moeten. De tweede ronde van de verkiezingen wordt op 6 mei gehouden.

Hollande, die de voornaamste tegenstander is van Sarkozy, kreeg meer stemmen bij de presidentsverkiezingen vandaag. Sarkozy heeft iets meer dan 25% van de kiezers achter zich. De officiële cijfers moeten nog worden bekendgemaakt. De opiniepeilingen wezen ook uit dat Hollande populairder is dan de huidige president.

Marine Le Pen deed het niet onverdienstelijk. De radicaal rechtse kandidaat kreeg volgens de voorlopige cijfers ruim 19% van de stemmen. Zij heeft intussen de kiezer opgeroepen om tijdens de tweede ronde te stemmen op Hollande.

Van de 44,5 miljoen kiezers, ging 80% naar de stembus, iets lager dan de verkiezingen in 2007. Tien kandidaten deden mee aan de verkiezingen. Op 6 mei zal Frankrijk de keuze maken tussen de linkse kandidaat Hollande en de centrumrechtse Sarkozy.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May