BOG geeft instructie voor aanleg vetputten
22 Apr 2012, 08:00
foto
Restaurants lozen hun afvoer rechtstreeks in de Marowijnerivier.


Het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft een traject uitgezet om houders van eetgelegenheden in Albina instructies te geven voor de aanleg van vetputten. In eerste instantie werd echter een presentatie gehouden voor bestuursambtenaren van het Commissariaat Marowijne.

Volgens Edwin Olijfveld, hoofd van de afdeling Milieu-inspectie volgt in het natraject de vergunninghouders en makers van vetputten. Bij de vrijdag afgesloten inspectie van deze dienst in Marowijne is gebleken dat vergunningshouders zich niet houden aan de vergunningsvoorwaarden. Zo bleek dat vergunninghouders aan de Waterkant van Albina geen vetputten of drainage hebben voor de opvang van vetten en oliën, en afvoer van afvalwater niet volgens de vergunningsvoorwaarden is aangelegd. Het gevolg hiervan is dat het afvoerwater in de Marowijnerivier wordt geloosd.

"Met het oog op de bescherming van de volksgezondheid als verantwoordelijke instantie zijn vergunninghouders schriftelijk aangemaand hun zaken in orde te brengen", zegt Olijfveld. In het kader van de preventie en het bewustzijn van de vergunninghouders, is dit instructietraject uitgezet.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May