Hooghart wil vast bedrag voor brandstof
21 Apr 2012, 20:30
foto


Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), wil dat de brandstofprijs op een vast bedrag gestabiliseerd wordt. Nu is de prijs al ver boven de SRD 5 per liter. De vakbondsleider vindt dat een prijs zou moeten worden vastgesteld tussen de SRD 4.80 en SRD 5.

Hooghart zegt aan Starnieuws dat met de government-take andere sociale uitkeringen worden gerealiseerd. Hij vindt het belangrijk dat mensen een dak boven het hoofd hebben. Met geld dat afgeroomd wordt uit de brandstof "kan de kleine man tegemoet gekomen worden", meent de vakbondsleider. Hij wijst erop dat een woning duurzaam is. Hiermee zijn de mensen eerder geholpen.

"Het marktmechanisme werkt vaak niet. Producten die in eigen land groeien, zoals pomtayer, zijn vaak ook te duur. We moeten naar al deze zaken kijken", betoogt Hooghart. Hij vindt dat de handel vaak misbruik maakt van de situatie. "Eenieder doet wat hij wil. Zo kan het niet langer. Als de prijs eenmaal gestegen is, gaat deze niet terug. Daarom vind ik dat een vast bedrag moet komen voor de brandstof, want daling van de olieprijs gaat niet maken dat goederen in de winkels omlaag zullen gaan", stelt Hooghart.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May