President: 'Mofinawans' moeten goederen kunnen betalen
21 Apr 2012, 02:00
foto
President Desi Bouterse in het publiek op Flora. (Foto: René Gompers)


President Desi Bouterse zei in een ontmoeting van de bewoners van Flora vrijdagavond dat basisgoederen betaalbaar moeten zijn voor de mensen die het moeilijkst hebben, de 'mofinawans'. Gezinnen moeten uit kunnen komen met het budget dat ze beschikbaar hebben. Hij legde uit dat iedereen zijn bijdrage moet leveren om de prijzen omlaag te brengen.

Bouterse zei dat in dit stadium er niet voor gekozen wordt om de government-take af te schaffen. Met dat geld worden heel wat projecten die ook nodig zijn gerealiseerd. Hij legde zijn gehoor uit dat de regering beloofd had dat de prijzen omlaag zullen gaan. Die belofte wordt nu ingelost.

Pijnlijk
De president ergert zich aan kritieken op het beleid van de regering. Hij vindt dat mensen in alles 'politieke acties' zien. Hij merkte op dat er geen politiek bedreven wordt als de regering de prijzen omlaag brengt. Het bedrijfsleven en de consumentenorganisaties zijn er ook bij betrokken. Gezamenlijk wordt nagegaan hoe de prijzen betaalbaar gemaakt worden voor minder draagkrachtigen.

Bouterse merkte op dat in het buitenland er zoveel bewondering is voor de regering. Mensen vragen zich af hoe er toch economische groei is, terwijl veel landen er moeite mee hebben om het hoofd boven water te houden. "Maar in eigen land lijken we niks goeds te doen. Er is alleen maar kritiek", merkte Bouterse op. Hij beloofde op Flora dat de prijzen verder omlaag zullen gaan. Hij rekent erop dat de winkeliers mee zullen werken, want het gaat niet om een vrijblijvende aangelegenheid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May