Herstelwerkzaamheden weg achter Zanderij vorderen
21 Apr 2012, 03:00
foto
Herstelwerkzaamheden van de weg achter Zanderij, bij de afslag naar Bigi Poika. (Foto: BIC Para)


Met man en macht wordt er dit weekend gewerkt aan het herstellen van de weg achter Zanderij. Districtscommissaris Jerry Miranda ziet er persoonlijk op toe dat het doel om de weg te heropenen zondag, wordt gehaald.

De regen en het zwaar verkeer hebben het achterland van Para haast onbegaanbaar gemaakt. De meeste kuilen in de weg zijn al gedicht. Er wordt gecontroleerd dat er geen zwaar verkeer gebruik maakt van de weg, terwijl de reparaties nog gaande zijn.

Structurele oplossing
Het ministerie van Openbare Werken en het commissariaat van Para zijn drukdoende de weg weer rijbaar te maken. Er is gekozen voor een structurele aanpak, waarbij er gewerkt wordt met deskundigheid en kwaliteitsmateriaal om de kuilen weg te werken. Haukes NV die de werkzaamheden verricht aan de bruggen die deze weg ontsluiten levert ook een wezenlijke bijdrage. Enkele houttransporteurs hebben met eigen middelen het weggedeelte tussen Moeroekreek en de afslag naar Bigi Poika gerehabiliteerd. Dit met het oog op de start van de school komende maandag.

Dit weekend moet de kroon op het werk komen. De Milieu en Gezondheidsdienst van het commissariaat zal dit weekend alle vuil dat gedumpt wordt door bezoekers van de vakantieoorden in Para, opruimen. Het ziet er volgens dc Miranda naar uit, dat de weg naar West Suriname weer wordt opengesteld voor verkeer boven 4 ton. Hiervoor is er een ontheffingsbrief nodig van het commissariaat.

(Burger Informatiecentrum Para)
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May