Coalitie ook onder de loep bij 'reshuffling'
21 Apr 2012, 08:30
foto
President Desi Bouterse: reshuffling is niet van de baan.


De coalitie zal ook onder de loep genomen worden bij de gesprekken die over reshuffling van het kabinet gevoerd zullen worden. "We hebben op papier 36 parlementariërs, maar als het erop aan komt, stemt niet iedereen. De amnestiewet werd aangenomen met 28 stemmen", zegt een coalitietopper aan Starnieuws.

President Desi Bouterse heeft aangekondigd dat de reshuffling nog steeds doorgaat. Nu hij terug is, zal hij een afspraak maken met de coalitiepartijen. Door de behandeling van de amnestiewet werd het vervangen van ministers even aangehouden. De president merkte op dat bepaalde ministeries buiten de partijpolitieke sfeer moeten worden gehouden. Hij zei dat het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling uit de politieke sfeer gehaald moet worden. Hetzelfde geldt voor Volksgezondheid.

Positie van partijen
Bij de behandeling van de amnestiewet hebben de coalitiefracties Nieuw Suriname en de Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) zich onthouden van stemmen. Twee leden van A Combinatie/BEP waren eveneens niet voor de wet en bleven weg.

Tijdens het gesprek over al dan niet handhaven van ministers in het kabinet, zullen deze kwesties ook ter sprake worden gebracht. De situatie in KTPI zal eveneens punt van bespreking zijn. De twee assembleeleden van deze partij hebben hun eigen fractie gevormd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May