75 personen ontvangen ‘gezondheidscertificaat’
20 Apr 2012, 21:00
foto


Na een training van drie maanden hebben 75 personen een certificaat ontvangen. Zij hebben deelgenomen aan een programma om hun gezondheid te verbeteren. Dit is een project van de Suriname American Athletics Foundation (SAAF CAMP) en wordt uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid.

Met dit gezondheidsprogramma wordt ernaar gestreefd om Surinamers te motiveren om een gezonde levensstijl op na te houden. Internationaal wordt er veel aandacht gevraagd voor niet overdraagbare aandoeningen zoals hoge bloeddruk, suiker-, hart- en vaatziekten. Deze ziekten kunnen voorkomen worden als gelet wordt op de voeding en minimaal een half uurtje per dag intensief wordt bewogen.

Goede voeding
Dit programma heeft intussen al meer dan honderd personen afgeleverd. Het kamp dat 60 dagen duurt bestaat uit drie keer per week een uur trainen en een psychologisch fitness test. Een lesdag over calorieën en goede voeding. Aan het eind volgt er een schriftelijk examen.
Minister Celcius Waterberg van Volksgezondheid, die ook deelneemt aan dit Kamp, vindt het belangrijk dat er ook meer bedrijven komen die gezonde voeding promoten. Waterberg wil er naar toe streven dat elke eetgelegenheid gezonde voeding verkoopt.

De gemiddelde Surinamer moet volgens de minister beter letten op de voeding en meer gaan bewegen. Ook Danielle Renfurm, die geparticipeerd heeft aan het programma en nu trainer is, deelt deze mening. Haar inspiratie om deel te nemen aan dit programma, heeft te maken met haar gezondheid. Renfurm zegt dat zij voorheen heel moeilijk een trap kon beklimmen. Na deelname aan het programma merkt zij het verschil. De nieuwe groep SAAF CAMP, begint op 19 mei in de VOS.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May