Drogba schiet Chelsea naar overwinning
18 Apr 2012, 20:40
Didier Drogba dolgelukkig nadat hij het gouden doelpunt scoorde. (Foto: AFP)

Chelsea heeft in eigen huis topfavoriet Barcelona vandaag verslagen in de halve finales van de Champions League. De Londenaren benutten hun enige kans van de wedstrijd via topspits Didier Drogba, terwijl Barcelona de vele kansen die het kreeg niet kon verzilveren.

Barcelona monopoliseerde echter het balbezit op Stamford Bridge en zorgde voor de grootste kansen. The Blues beperkten zich tot lange ballen en snelle uitbraken maar verrasten door in de extra tijd de bal te veroveren op Lionel Messi. Hierna rondde Drogba een razendsnelle counter succesvol af waardoor tegen alle verhoudingen in er gerust werd met 1-0 in het voordeel van Chelsea.

Derde verlies
Ook in de tweede helft had Barcelona een duidelijk veldoverwicht, maar de defensie van Chelsea hield stand. Doelman Petr Cech redde in de 50e minuut een inzet van linksback Adriano. Een paar minuten later verspeelde Sanchez een kans na een schitterende Barça-aanval. Wat de ploeg van Pep Guardiola daarna ook probeerde, echt gevaarlijk werd het pas weer vier minuten voor tijd. Cech reageerde knap op een kopbal van Carlos Puyol. In blessuretijd schoot invaller Pedro nog op de paal.

Met dit verlies tegen Chelsea leidt Barcelona 'slechts' haar 3e verlies dit seizoen in 57 wedstrijden. Het lukte eerder dit seizoen alleen Getafe en Osasuna om Barcelona te verslaan.
Chelsea moet op dinsdag 24 april de 1-0 voorsprong verdedigen in de return halve finalewedstrijd in Camp Nou. Drie dagen eerder komt Real Madrid op bezoek in de Catalaanse hoofdstad voor de spannende Classico.